Vulévu

 2009. november 12. 15:10

Vulévu minek van?



Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://minekvan.blog.hu/api/trackback/id/tr481520342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2009.11.18. 21:13:30

Nos a szerző (Fideli nick alatt)írt hozzám, pedig még nem is volt post az irományról.
Check this out, a kommenteknél:
link:
irodalom.blog.hu/2009/08/19/tul_angol_nick_hornby_vajtfuluek_brancsa

Szóval vigyázzatok, figyelnek! ;-)
Idemásolom, egy olvasómnak írja, aki kritizálta a könyvet, saját negatív benyomásait írta le röviden, egymás közti csacsogás során:

"Kedves Beatrix... megtisztelő, hogy pénzt adtál ki a könyvemért és hogy a továbbiakban is időt szánsz rám, idézlek Scalatól:
"Olyan kritikát tudnék róla írni, hogy a magyar carrie bradshow- sztem ő azt hiszi magáról, h olyan, személyiségzavar...: mással nem tudom magyarázni az irományát-D) - hogy az olvasottsága 0-ra csökkenne."
Háttérinformáció mielőtt belefogsz:
A Szex és NY. plágiumgyanú majdnem hogy bók, hisz bár a könyvet nem szeretem, a sorozat írócsapatának tehetsége előtt meghajlok. Ám, mint ahogy Szily Nórának is beismertem a sajtótájékoztatón és más interjúkban is, a könyvbe eddigi életem két fontos kapcsolatát is beleszőttem. Mind az általad Mr.Big-nek titulált, mind a művész figura a valóságban is azok, akik bár a személyiségi jogaikat tiszteletben tartva bizonyos részleteket megváltoztattam, minthogy a történetünk sokak által ismert. Mint ahogy az is életrajzi tény, hogy hosszú évek óta a sajtóban dolgozom. Bár a regény hősnője folyton azon ironizál, hogy józan nő létére, hogy keveredhet folyton lektűr-gyanús helyzetekbe, a Vulévu nem elsősorban szerelmes-regény, sokkal inkább karakterközpontú történet.
Olvasói véleményedet tiszteletben tartom, bár az eddig leírtakból okulni nem nagyon lehet. Victoria's(!) Secreten kívül, az elírás valóban megrázó, hisz lelkes vásárlójukként hetente kapok tőlük íméleket. A könyvbarátok blogján nyilván szívesen segítenek neked recenziót írni, az első számú szabály, tilos szavakat a kontextusból kiragadni. Az általad feldobott "trendi szókészlet" bizonyos szereplőket jellemez, miután korunk figurái. A fő karakter nyelvezete ezzel szemben már-már korszerűtlen. A szavak jellemekről és viszonyokról mesélnek, ez az ami engem leginkább érdekel. Például az a motiváció, amely arra sarkall, hogy ennyi energiát fordíts egy általad utált regényre egy olyan közösségben, amely azt elvből úgysem vásárolja meg? Jó volna ismerni a miértet, számomra talán tanulságos volna. De ha a lelke ettől bárkinek megnyugszik, vagy nyugodtabban alszik, akkor csak szidjon kedvére. :)
Vass Virág"

Egy biztos, ennyire elszánt, agresszív (és úgy tűnik céltalan) kampányt könyv mögé tolva régen láttam,kb. a Szomjas oázist tudnám említeni...

Scala 2009.11.18. 21:16:27

kieg. a kampányt nem erre a szerzői kommentre értem, hanem a metró, plakát, netes hirdetés, Elle-magazinban interjúk, hirdetés stb.
süti beállítások módosítása